Végeredmény | WKW ETO FC Győr - Budaörs 0-1 (0-0)

Lengyel Béla góljával mindhárom pontot elhoztuk Győrből.

ETO FC GYŐR–BUDAÖRSI SC 0–1 (0–0)
Győr, ETO-park, 950 néző. Vezette: Barna Gábor (Kepe Arnold, Kiss Balázs)
GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Tar, Debreceni, Völgyi – Bagi, Vukasovics – Szimcso, Magasföldi (Erdélyi L., 67., Tajthy, 78.), Mervó – Baracskai (Koltai, 73.).
Vezetőedző: Mészöly Géza
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes – Végh G. (Marques-Airosa, 79.), Lengyel B., Kesztyűs, Fényes, Czvitkovics (Sajbán Miklós, 91.) – Sajbán Máté (Fodor D., 63.).
Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Lengyel B. (0–1) a 89. percben

A mérkőzés jegyzőkönyve az MLSZ adatbázisán tekinthető meg, ide kattintva.


Vasárnap késő délután, Győrben elrajtolt a Merkantil Bank Liga 2018/19-es idénye. Mindenki nagyon várta már a bajnoki rajtot. Az elmúlt szezonban elért 4. hellyel „magasra tette a lécet” a csapat, de a célunk az idei évre is nem lehet más, mint a biztos bennmaradás!

Több apró hibát vétett csapatunk az első percekben, amit a hazaiak nem tudtak kihasználni. Az ivószünetet követően, a 27. percben rögtön Czvitkovics egy távoli bombát eresztett meg, ami a keresztlécen csattant. öt perccel később ismét Czvitkovics veszélyeztetett. Egy okos tekeréssel próbált Horváth eszén túl járni, a hazai hálóőr azonban bravúrosan védett. A szögletet középen kifejelték a védők, a labdára Kesztyűs csapott le, lövése a kapu mellé ment.
A félidő vége előtt a hazaiak előtt is megadatott a gólszerzés, Baracskai tálalt Magasföldi elé, aki 3 méterről a kapu fölé lőtt. Így gólnélküli döntetlennel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A folytatásban az első helyzet csapatunk előtt adódott. A 49. percben Lengyel ugratta ki Sajbán Mátét, aki centikkel maradt le a labdáról középen. Az 56. percben Debreceni fejesét vágta ki a gólvonalról Medgyes hatalmas bravúrral. A 61. percben Baracskai érkezett remekül középen a beadásra, lövését Demjén védte hatalmas bravúrral. A 88. percben Fodor egy remek cselt követően ívelt középre, belül Lengyel érkezett, aki fejjel a bal alsóba bólintott 0-1. Az utolsó percekben több gól nem esett, így végül nagyon értékes győzelemmel sikerült kezdenünk a 18/19-es szezont.  

 

A 2018/19-es Merkantil Bank Liga állása


MESTERMÉRLEG

Mészöly Géza

A Budaörs labdabiztos, játszó csapat, ennek ellenére mindkét félidőben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Ismét beigazolódott, hogy nem szép, kidolgozott helyzetekre játsszák a futballt, hanem gólokra.

Bognár György

Nem játszottunk jól, de ha ilyen teljesítménnyel nyerünk, talán jó úton haladunk. A gólunk mellett egyszer a kapufát is eltaláltuk, így megérdemelt a győzelmünk.

 

Vissza

Hajrá Budaörs!


A klubról röviden

BSC 1924 Futball Kft.

A labdarúgás a legnagyobb múlttal rendelkező budaörsi sportág, hiszen 1924 óta van hivatalosan foci Budaörsön. A klub alapítását követő években a csapat leginkább járási és megyei tornákon szerepelt, és az azóta eltelt 90 évben sok bajnokságban is játszott a Budaörs. 2016 novemberétől Bognár György és csapata segíti a felnőtteket az NBII Markentil Bank Liga bajnokságban. A felnőtt futball mellett a klub nagy hangsúlyt helyez az utánpótlás fejlesztésre, hiszen korosztályos csapataink indulnak sikeresen az NBII-ben.

Következő meccs

Kiemelt támogatóink

Online olvasóink

Oldalainkat 89 vendég és 0 tag böngészi

Házi Góllövőlista

Keress híreink között