Végeredmény | Duna Aszfalt TVSE - Budaörs 2-1 (0-1)

Az újoncok ellen nem megy. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, vereség Tiszakécskén.

TISZAKÉCSKE–BUDAÖRS 2–1 (0–1)
Tiszakécske
, 750 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Kormányosi II. Gábor, Punyi Gyula)
TISZAKÉCSKE: Molnár – Oláh M., Csáki, Kardos N., Polyák – Szabó L. (Puskás, 62.), Kocsis G., Kirchner, Tölgyesi (Mihály, 69.), Gréczi G. (Károly, 58.) – Gréczi M. 
Vezetőedző: Szabó István
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros, Ódé – Fényes (Csobánki, 84.), Kesztyűs, Lengyel B., Végh (Fodor, 68.), Marques (Sajbán Miklós, 64.) – Sajbán Márk. 
Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Lengyel B. (11-esből, 0–1) a 27., Csáki 74. (1–1) a 74., Kardos N. 82. (11-esből, 2–1) a 82. percben
 

A mérkőzés jegyzőkönyve az MLSZ adatbázisán tekinthető meg, ide kattintva.


A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában az újonc Tiszakécske vendégei voltunk. A mérkőzésre betegség miatt Medgyes Sinan el sem utazott, míg Czvitkovics Péter pihentetés céljából kihagyta a mérkőzést.
Sajnos ezúttal sem sikerült pontot szereznünk egy újonc csapat ellen. Az előző fordulóban a Kaposvár vitte el a három pontot Tatabányáról, ezúttal pedig a Tiszakécskének sikerült hátrányból megfordítania a mérkőzést, és megszereznie az első győzelmüket a másodosztályban.

Ahogy az várható volt, csapatunk lépett fel támadólag, míg a hazai csapat kontratámadásokra rendezkedett be. A 19. percben egy szabálytalanságot követő szabadrúgást középre íveltük, amit be is fejelt Kékesi a kapuba, de a játékvezető les helyzet miatt érvénytelenített. A 26. percben Sajbán Máté okozott zavart a hazaiak tizenhatosán belül, nem is tudták szabályosan szerelni, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A megítélt büntetőt Lengyel Béla magabiztosan értékesítette 0-1.
A 30. percben meglegyintette csapatunkat az egyenlítő gól szele, egy Tiszakécskei szöglet veszélyes volt, Menyhártnak kellett a gólvonalról térdel mentenie. Az első félidőben több gól nem született így egy gyenge iramú, nem túl látványos 45 percet követően 1-0-s Budaörs vezetéssel mehettünk az öltözőbe.  Bíztunk benne, hogy csapatunknak sikerül a második találatot megszereznie a második félidőben, és azzal a három pont sorsát el is dönthettük volna. De nem így lett. Megvoltak a lehetőségek hogy akár két-három gólt is szerezzünk, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, büntetett a futball. A 75. percben Csáki fejelt kapura egy szögletrúgás után, ami a kapunkba landolt, ezzel a Tiszakécske megszerezte első NB2-es gólját 1-1. Az első másodosztályú találat meghozta a hazaiak kedvét, és ha már lúd, legyen kövér alapon megszerezték a második góljukat is a mérkőzésen. Kékesi kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. A megítélt büntetőt Kardos értékesítette 2-1.
A bekapott gólt követően szint azonnal megvolt a lehetőség az egyenlítésre. Lengyel kavargatott a tizenhatoson belül, beadása Kékesit találta meg, akinek a fejese kapu mellé szállt milliméterekkel. A hosszabbítás utolsó percében végül Tányéros lábában maradt az egyenlítő találatunk, amikor is 11 méterről ballal nem sikerült rendesen eltalálnia a játékszert. A játékvezető ezt követően lefújta a mérkőzést, így csapatunk sorozatban másodjára szenvedett vereséget a bajnokságban.

A 2018/19-es Merkantil Bank Liga állása 5 fordulót követően


MESTERMÉRLEG

Szabó István

Örülök a győzelemnek, főleg azért, hogy null–egyről tudtunk fordítani. Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Ezen a találkozón megmutattuk, hogy mi is itt vagyunk az NB II-ben, de azért helyén kell kezelni ezt a sikert.

Bognár György

Úgy láttam, hogy ezen a mérkőzésen jobban játszottunk, mint a Tiszakécske, viszont a hazaiak jobban brusztoltak, így megérdemelten nyerek. Sok helyzetet kidolgoztunk az első félidőben, ami több gólt érdemelt volna.

 

Vissza

Hajrá Budaörs!


A klubról röviden

BSC 1924 Futball Kft.

A labdarúgás a legnagyobb múlttal rendelkező budaörsi sportág, hiszen 1924 óta van hivatalosan foci Budaörsön. A klub alapítását követő években a csapat leginkább járási és megyei tornákon szerepelt, és az azóta eltelt 90 évben sok bajnokságban is játszott a Budaörs. 2016 novemberétől Bognár György és csapata segíti a felnőtteket az NBII Markentil Bank Liga bajnokságban. A felnőtt futball mellett a klub nagy hangsúlyt helyez az utánpótlás fejlesztésre, hiszen korosztályos csapataink indulnak sikeresen az NBII-ben.

Következő meccs

Kiemelt támogatóink

Online olvasóink

Oldalainkat 138 vendég és 0 tag böngészi

Házi Góllövőlista

Keress híreink között