Életmód

A LABDARÚGÁS NEM CSAK A TV ELŐL SZÓRAKOZTATÓ!

Bizonyított tény, hogy a rendszeres futballozás segíthet kordában tartani vérnyomásunkat. Egy kutatás azt mutatta, melyben hetente kétszer egy órát töltöttek focizással enyhe és közepesen súlyos hipertóniában szenvedő fiatal és középkorú férfiak, hogy a résztvevők vérnyomása jelentős mértékben csökkent 6 hónap alatt, sőt több, mint a felélnél visszaállt az egészségügyi normál értékre. Ezek mellett észrevették, hogy az életmód változtatással a rendszeres és sportszerű testmozgást végzők légzésfunkcióik is javultak, valamint nyugalmi pulzusszámuk és testzsír-arányuk is csökkent. A kutatás részletes leírása a Medicine & Science in Sports & Exercise című szaklap 2013. márciusi számában olvasható, mert mi nem ezzel szeretnénk a továbbiakban foglalkozni.

Célunk az, hogy minél több budaörsi és környéki lakost, városunkban dolgozókat és iskolába járókat buzdítsunk a futball játékára. A foci nemcsak kiváló szabadidős tevékenység, de segíthet az életminőségünk javításában is. Küzdő szellemmel ajándékoz meg mindenkit és a verseny örömét adja, még ha nem is minden alkalommal nyerhetünk. A hétköznapi munkavégzés során felgyülemlett feszültség levezetésére, gyerekenél az iskolai számonkérés okozta stressz illetve hiperaktivitás levezetésére kiválóan alkalmas sportág a labdarúgás. Tulajdonképpen télen-nyáron játsztható - akár szabadban, akár sportcsarnokokban, kis- és nagypályán egyaránt.

A BSC Labdarúgó Szakosztályának pályáin illetve kötelékében lehetőség nyílik minden focizni vágyó számára, hogy részese legyen a sportnak. A bajnokságok meccseinek lebonyolításán kívül igyekszünk a közel jövőben olyan sporteseményeket létrehozni, mely támogatja a szabadidejű sportolást is, sőt nem csak férfiak számára, hanem családok, és természetesen hölgyek számára is elérhetővé teszi a futballozást.

Figyeld rendszeresen a Rendezvény naptár oldalunkat, hogy Te is részt vehess különböző eseményeinken!

Kövess bennünket a google+ / facebook oldalunkon keresztül is!

Következő meccs

Kiemelt támogatóink

Online olvasóink

Oldalainkat 124 vendég és 0 tag böngészi

Házi Góllövőlista