A klub története

1924 óta van labdarúgás Budaörsön, a mai foci történelmének viszonylag az elején alapították az egyesületet egy felnőtt csapattal. Ma az egyesület több korosztályban szerepel NBIII, NBII szinten. A felnőtt csapatunk idén ismét az NBIII kupában, a Nyugat csoportban játszik, míg alacsonyabb korosztályaink rendszerint az NB II-ben játszanak. Az idén több új edzővel bővült a vezetői csapat: Albert Flórián (vezető edző) és Szabados György (pálya edző) tapasztalatában és tehetségében olyan lehetőséget látunk, ami meggyőződésünk szerint előrébb fogja vinni a csapatainkat. Célunk a pályán nem más, mint megnyerni a felnőtt NBIII bajnokságot és visszakerülni az NB II-es mezőnybe. Távlati céljaink sem kisebbek: a saját nevelésű utánpótlásból építkezve egyre feljebb lépegetni a ranglétrán. Ehhez a nehéz és hosszadalmas feladathoz szintén a legalkalmasabb edzőket szerződtettük. Horváth Roland,Varga László, Papp Gábor, Varga Zsolt, Zsivoczky Attila, Simon Balla István, Kövesfalvi István edzőkkel készül az utánpótlás az idén is, akik szintén nem ma kezdték pályáfutásukat és már jól ismerik játékosaikat.

De mi is történt az elmúlt 90 évben? Egy kis történelem: az alapítást követő években a csapat leginkább a járási és megyei bajnokságokban szerepelt, változó eredményekkel. A nagy kiugrás az 1964-es esztendő volt, amikor a megyei II. osztályban szereplő csapat (Budaörs „aranycsapata") megnyerte az akkor elsőként kiírt Szabadföld Kupát.

Az újabb nagy előrelépést a 2002/2003 bajnokság hozta meg, amikor a csapat feljutott a megye I. osztályból az NB III. Duna csoportba. A 2005/2006-os bajnokságot követően az NB II. nyugati csoportjába kerültünk, és hat esztendőt töltöttünk a második vonalban, jóformán egyetlen csapatként, aki egyesületi formában szerepelt a profi osztályban. Legjobb helyezésünk a 2008/2009 bajnokságban elért 7. hely volt 48 rúgott góllal. Sajnos a 2011/2012 bajnokságban nem sikerült bent tartani a csapatot és 2012/2013-tól az NB III. Duna csoportjában szerepelt felnőtt csapatunk Bekő Balázs vezetőedzővel, akikvel meg is nyertük a bajnokságot, de az NB II. osztályozón elbuktunk. A 2013/2014-es évre Zsivoczky-Pandel Gyula és Sütő Szilárd került a felnőtt csapat élére, de a nem várt ősz végi teljesítmény romlás miatt a csapat edzőváltásra kényszerült és közös megegyezéssel távozott az edzőpáros.

A felnőttekkel együtt utánpótlás csapataink is felkerültek 2006-ban az NB II-be és a felnőtt csapat kiesése után is maradhattak, ott folytathatják pontvadászatukat. Jelenleg U-21; U-19; U-15; és U-14 csapataink alkotják az NB II-es mezőnyt, de indul egy csapatunk megyei bajnokságban is, és alakulóban van egy női csapatunk is, reméljük a közeljövőben megyei szervezésben elindul a női bajnokság.

A szakosztályvezetés célul tűzte ki, hogy felnőtt csapatunk 2013/2014-től - a bajnokságok átszervezése következtében kialakuló nehéz körülmények között is – kiharcolja a feljutást a jövőre már profi osztályként működő egycsoportos NB II-es bajnokságba. A megelőző 2012/2013-as NBIII Duna csoport bajnokságot meg is nyerte a csapat, de az osztályozó mérkőzéseken nem sikerült a feljutás számunkra. Mindezek mellet tartani kívánjuk a megyében kivívott utánpótlás nevelési rangunkat és megpróbáljuk a fiatalokat olyan szellemben sportoltatni és nevelni, hogy örömmel, de alázattal lépjenek pályára budaörsi mezekben.

És persze nem szabad elfeledkezni az aktív pályafutásnak már búcsút intett játékosokról sem. Korosztályonként külön szerveződve négy csapatunk is játszik, majdnem 80 aktív játékossal a különböző bajnokságokban.

Jelenlegi célunk, hogy minél több támogatónk és nézőnk legyen, és a helyi közösség fontos eseményévé váljon labdarúgó csapatunk pályára lépése. Számítunk minden budaörsire, sport- és futball-rajongóra, akik szeretnek egy-egy hétvégi délelőttött vagy délutánt kedvenc, városi csapatukkal tölteni és önfeledten szurkolni, buzdítani a játékosokat!

Hajrá Budaörs!

Következő meccs

Kiemelt támogatóink

Online olvasóink

Oldalainkat 98 vendég és 0 tag böngészi

Házi Góllövőlista