Ötösre vizsgázott csapatunk a hétvégén

Tiszakécskén szakadt ki a budaörsi gólzsák.

BSC 201920 MBL 17F TISZAKECSKE BUDAORS 0 5 BORITO

Fölényes győzelmet aratott csapatunk az NB II. 17. fordulójában. A BSC a Tiszakécske vendégeként győzött 5-0-ra. Az elmúlt 4 meccsen ez már a harmadik győzelmet volt együttesünknek.

A mérkőzés összefoglalója:

Villámrajtot vett csapatunk, már a 2. percben megszerezte a vezetést. Szabó Levente elé került a labda a 16-oson belül, lövése pedig a kapu jobb alsó sarkába kötött ki. 5 perccel később már 0-2-t mutatott az eredményjelző, Kulcsár kapott jó labdát, majd lőtt ki a jobb alsót. A 9. percben szépíthetett volna a Tiszakécske, Kocsis fejese centikkel ment el a kapu mellett. Ám, ha bemegy is érvénytelen lett volna, mert a partjelző lest jelzett. A 12. percben Durso veszélyeztetett, Szabó Balázs tolta ki szögletre a labdát. A 16. minutumban egy szabadrúgást követően Forgács fejelt kapura, a védők azonban tisztázni tudtak. Két perccel később tovább növelte előnyét csapatunk. Molnár tolta a labdát kapufára, a visszapattanót pedig Stieber sodorta a kapuba. A 23. percben Kulcsár emelése szállt jócskán fölé. A 25. percben hazai lehetőséget jegyezhettünk fel. Gréczi lövése csattant a felső lécen. A 30. percben Tölgyesi tört be a 16-oson belülre, védőink szögletre mentettek. A 34. percben Zádori fejese landolt Szabó Balázs kezében. A 45. percben Stieber ugratta ki Szabó Leventét, aki centikkel pördített mellé. Ezzel zárult le az eseménydús első játékrész.

A második félidő hazai helyzettel indult. Gréczi visszagurítását Szuhodovszki lőtte fölé. Az 51. percben Zsidai fejelt fölé egy szöglet után. Az 54. percben Kulcsár passzát Szabó Levente sarokkal tette kapura, a hazai kapus magabiztosan hárított. Egy perccel később Stieber lövése egy védőről ment szögletre. A sarokrúgásra pedig a csapatunk színeiben második mérkőzését játszó Zsidai érkezett a legjobban és fejelt a hosszúba, négygólosra növelve a különbséget. A 63. percben Szabó Levente 16 méterről lőtt kapura, Molnár magabiztosan védett. A 67. percben Molnár Cs. lőtt a jobb felső, 0-5-re változtatva az eredményt. A 77. percben Halmai, Kulcsár, Stieber volt a labda útja, utóbbi lövése egy védőben akadt el. A 83. percben Puskás kapott jó labdát, majd lőtt kapura a védők szorításából, Forgács azonban menteni tudott a gólvonalról. A 89. percben Kulcsár tekert 17 méterről kapuba, lövését Molnár kezében landolt. Nagy győzelmet aratott csapatunk!

Tiszakécske: Molnár – Tölgyesi, Preklet, Zádori (Puskás, 46), Gréczi, Erdélyi, Ludánszki, Kocsis (Kardos, 25), Sváb, Szuhodovszki (Szabó, 67), Durso
Nem lépett pályára: Varga, Oláh, Tímári, Kovács
Asszisztensedző: Virágh Ferenc

Budaörs: Szabó Balázs – Menyhárt (Marques-Airos 34, Molnár Cs, 40), Fényes, Kékesi, Forgács, Zsidai, Kulcsár, Stieber, Szabó L. (Halmai 75), Horváth, Medgyes
Nem lépett pályára: Varasdi, Ódé, Szabó Bálint, Végh
Szakmai igazgató: Bognár György
Vezetőedző: Márkus Tibor

Sárga lap: Gréczi (28), Ludánszki (65)

Gólszerző: Szabó L. (2) Kulcsár (7), Stieber (18), Zsidai (56), Molnár Cs, (67)

Márkus Tibor értékelése:

Az első 20 percben mutatott eredményes játékunk alapjában meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Az első félidő második felében volt egy kis visszaesés a játékunkban, de ezt az időszakot sikeresen átvészeltük. A második játékrészben mind mutatott játékunkkal, mind a gólok számában újra felülmúltuk ellenfelünket. Még ilyen arányban is abszolút megérdemelt győzelmet arattunk.

NB II., 17. forduló:

Békéscsaba – Soroksár 1-0
Vác – Gyirmót 0-0
Nyíregyháza – Szeged 3-0
Kazincbarcika – Csákvár 3-1
Ajka – Dorog 0-0
Budafok – Haladás 1-0
MTK – Siófok 3-0
Vasas – Szolnok 0-0
Tiszakécske – Budaörs 0-5

A Győr a Balmazújváros kizárása miatt nem lépett pályára a fordulóban.

Csapatunk újabb győzelmének köszönhetően a 12. helyre jött fel 18 pontjával (5 Gy, 3 D, 7 V).

A következő héten a válogatott szünet miatt nem lépnek pályára csapatok. Két hét múlva (11.24) a Kazincbarcika lesz az ellenfél. A mérkőzés Tatabányán lesz 13 órától.

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra


Nyomtatás