Márkus Tibor: Kint vagyunk a gödörből

A kezdeti hullámvölgy után jó úton jár a csapat, amit ez előző meccsek eredményei is mutatnak – mondta Márkus Tibor. Csapatunk edzője szerint több szempontból is speciálisnak mondható ez a szezon.

BSC Markus Tibor5
Az előző pár fordulóban az eredmények alapján mintha kezdene kimászni a gödörből a csapat? Ezt belülről is így érzitek?

Az idei szezon több szempontból is speciálisnak mondható. Akár ha azt nézzük, hogy az épülő stadion miatt még mindig nem tudunk Budaörsön játszani, akár ha az edzéslehetőségeket vesszük. Ami pedig a keretet illeti, számos játékos távozott tőlünk nyáron, akik helyére újak érkeztek. Több olyan labdarúgó került hozzánk, akik előző klubjukban nem kaptak elég játéklehetőséget. Ezért is időre volt szükség, hogy a keret összecsiszolódjon. Mi is úgy érezzük, hogy a kezdeti hullámvölgy után elkaptuk a fonalat. Az utolsó két bajnokin már jól nézett ki a csapat.

Az újaknak a támadófocihoz is hozzá kellett szokniuk?

Igen, bár korábban többségük már dolgozott együtt Bognár Györggyel, így ismerik a filozófiáját. De mégiscsak egy új szituáció, mert kevesen alkalmazzák azt az egészpályás letámadást, amit mi. Ehhez viszont jó fizikai állapotra van szükség.

Az előző két szezonban elért 4., és 5. hely kiugró teljesítménynek számított, ennek az idénynek pedig úgy indult neki a csapat, hogy az első tízben végezzen. Tekintve, hogy jelenleg 12. az együttes 2 pontra a 10. helytől, mondhatjuk, hogy nagyjából „helyben” vagytok?

Az elmúlt két szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, illetve az előző idényben a Magyar Kupában is sokáig jutottunk. A jó szereplés természetesen nyomást helyez ránk, mert mindenki abból indul ki. Ezért is volt új helyzet számunkra, hogy most ősszel több forduló is lement anélkül, hogy győztesen hagytuk volna el a pályát. De végig hittünk abban, hogy ez meg fog változni, mert jó úton indultunk el. Annak tükrében, hogy mennyire kicserélődött a játékoskeret, számítottunk egy kisebb visszaesésre, és azzal is számoltunk, hogy idő kell a csapatépítéshez. Kicsit korábbra vártuk, hogy a keret összecsiszolódjon, ez mostanra sikerült. Bízunk benne, hogy a válogatott szünet nem töri meg a lendületünket és tovább javulunk, de nagyobb előrelépés tavasszal várható.

BSC Markus Tibor2

Négy fordulót rendeznek még ősszel. Van kitűzött cél, hogy ezeken hány ponttal lennétek elégedettek?

Én nem szoktam kalkulálni, ez általában Bognár György asztala. De még nem beszéltünk erről, mert olyan hullámvölgyben voltunk, hogy csak meccsről meccsre tekintettünk előre.

Fiatal edzőként teljesen „le tudtad vetkőzni” a játékos énedet és már csak edzőként gondolkodsz, vagy azért néha még becserélnéd magad?

Egyre kevésbé, azaz idő már elmúlt. Viszont a játékos énem még bennem van. Ez egy folyamat. Jelenleg a játékos és az edző közötti úton haladok, de már inkább az edzői gondolkodás áll hozzám közelebb.

Jelenleg az A-licencet csinálod, ami arra enged következtetni, hogy edzőként képzeled el magad. Ez valóban így van?

Nagyon örülök, hogy a korábbi sikertelen próbálkozás után, idén felvételt nyertem az A-licences képzésre. Azon vagyok, hogy sikerrel abszolváljam a tanfolyamot. Annyira nem szeretnék rohanni, de valóban edzőként látom magam hosszútávon.

BSC Markus Tibor3

Korábban beugróként pár meccsen már irányítottad a Budaörsöt. Vannak vezetőedzői ambícióid?

Bognár György érkezése előtt pár mérkőzés erejéig én irányítottam a csapatot. Természetesen hosszútávon vannak vezetőedzői ambícióim, de jelenleg abszolút elégedett vagyok a helyzetemmel, szeretek a mostani felállásban dolgozni. Nem mindenáron váltanék azért, hogy vezetőedző lehessek.

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra


Nyomtatás