Nehéz félév után tavasszal jobb teljesítményt vár a szakmai stáb.

Őszi összegző Márkus Tiborral.

Hullámzó teljesítmény és 12. hely a bajnokságban – ez csapatunk őszi mérlege. Bár az elmúlt évek eredményességének elérése távolinak tűnik, a szezon előtti célkitűzés egy jó tavaszi szerepléssel gond nélkül meglehet. Márkus Tibor, csapatunk vezetőedzője úgy értékelt: amióta ő a klubnál van, nem volt még ilyen nehéz félév.

BSC Markus Tibor2

Véget ért a szezon őszi szakasza. Hogyan értékelnéd az eddigi szereplést a bajnokságban?

Nyáron eléggé kicserélődött a csapat, valamint, továbbra sem tudunk nyugodt körülmények között készülni – gondolok itt a stadionépítésre. Ennek fényében azt tudom mondani, hogy amióta a klubnál vagyok, minden szempontból ez volt a legnehezebb félév. Ezek a tényezők elég erős kihatással voltak a csapat szereplésére. Hullámzó volt az teljesítményünk, de ez várható volt. A ősz vége felé volt egy négymeccses győzelmi sorozatunk, amikor úgy tűnt, hogy egyenesbe jön a gárda, de az utolsó három mérkőzésen visszaestünk. Nagyjából annyi pontot szereztünk, mint amennyivel ilyen körülmények között számolni lehetett.

Abból kiindulva, hogy a tabella első felébe kerülést tűzte ki célul a szakvezetés, feltételezem, nem kongatjátok a vészharangot, hiszen ez a cél elérhető közelségben van.

Úgy érzem a játékosokon, a szakmai stábon, illetve a klubvezetésen is, hogy abszolút nincs pánik. Ez a félszezon ráment arra, hogy a nyáron és a szezon közben érkezett játékosok megtalálják a közös hangot egymással és a „régi” játékosokkal. Arra számítunk, hogy tavasszal jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt fog nyújtani a csapat, és ez az eredményesség terén is megmutatkozik.

Min kell javítani tavasszal?

A sok sérülés erőteljesen hátráltatta a munkánkat ősszel. Abban reménykedünk, hogy tavasszal ez nem így lesz. Bízunk abban, hogy abból, hogy a csapat jobban összecsiszolódik, egyénileg és csapatszinten is jobb teljesítmények születnek.

Egyénileg, és/vagy csapatszinten ilyenkor a szakmai stáb kiértékeli a féléves teljesítményt?

A mérkőzések után mindig van értékelés. Félévi értékelést jelenleg nem tartottunk a csapatnak. Egyénileg leültünk beszélgetni azokkal, akiknél úgy éreztük, hogy ezt meg kell tenni.

BSC Markus Tibor3

Várható-e változás a játékoskeretben télen?

A MOL Fehérvárral érvényben lévő együttműködési megállapodás okán előfordulhat ilyen. Hiszen a fehérváriak nálunk szereplő játékosainak helyzete változhat. Például Szabó Bálint és Szabó Levente a Fehérvár első csapatával kezdi meg a felkészülést, és elképzelhető, hogy az új edző számol velük. Amennyiben ez így lesz, valószínű, hogy az ő pótlásukra más játékosok érkeznek hozzánk Fehérvárról. Illetve a szakmai stáb jelezte egy-két ősszel kevesebb játékpercet kapó labdarúgó felé, hogy ez valószínűleg tavasszal sem fog változni, ezért mind a klubnak, mind a játékosnak az az érdeke, hogy olyan klubot találjunk számukra, ahol játéklehetőséghez juthatnak – így őket kölcsönadhatjuk a télen.

Bár nem sok pihenő áll most a játékosok rendelkezésére, kapnak-e „házi feladatot”, hogy megfelelő erőállapotban térjenek vissza a januári felkészülésre?

Saját tapasztalatból azt tudom mondani, hogy ilyenkor azt csinál mindenki, amit jónak lát. A lényeg, hogy a felkészülésre szellemileg, fizikálisan kipihent játékosok térjenek vissza. Ez a játékosok és a mi érdekünk is. Van, akinek szüksége van arra, hogy már a felkészülés előtt elkezdjen mozogni, van aki pihenéssel tölti a szünetet. Ezt mindenkinek magának kell éreznie, hiszen profi játékosokról beszélünk.

Mikor kezdődik a felkészülés, és mi lesz a program?

Január másodikán kezdődik a felkészülés, hiszen – amennyiben az időjárási és egyéb körülmények ideálisak lesznek – február elején már bajnoki mérkőzést játszunk. A nyárhoz hasonlóan télen is megyünk külföldi edzőtáborba. Ezúttal Törökországban készülünk január 8. és 19. között, ahol az ilyenkor szokásos módon, edzőmeccseken is felmérhetjük tudásunkat.

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra


Nyomtatás