Márkus Tibor: Egyben maradt a keret, jobb tavaszra számítunk

Jól sikerült a felkészülés, és a keretet is sikerült egyben tartani – mondta Márkus Tibor. Csapatunk vezetőedzője hozzátette: a szakvezetés győzelmet remél a hétvégi bajnokin, a tavasz folyamán pedig kiegyensúlyozottabb teljesítményt vár.

BSC Markus Tibor2

Hogy sikerült a felkészülés?
Jól, köszönhetően annak, hogy külföldi edzőtáborban is részt tudtunk venni, ahol rendkívül jó körülmények között tudtunk készülni, valamint erős ellenfelekkel mérkőzhettünk meg. A nyárhoz képest a keret minimális változáson ment keresztül, ami szintén segítette a munkát.

Véglegesnek tekinthető a keret, vagy várható még változás?
Jelen állás szerint véglegesnek. Természetesen, ha bármi közbe jön ezzel kapcsolatban, arra reagálni fogunk. De jelenleg minőségileg és mennyiségileg is ideális a keret a tavaszi folytatásra.

Hogy teljesítettek a saját nevelésű fiatalok?
Nagy lehetőséget kaptak azáltal, hogy a felnőtt kerettel tartottak a törökországi edzőtáborba, ahol a szakvezetés testközelből is megismerhette őket. Közülük Halácsi Mirkó a jövőben rendszeresen a felnőtt csapattal készül. A többiekkel is elégedettek vagyunk, ők továbbra is az U19-es csapattal készülnek.

Vasárnap jön az első bajnoki a Vác ellen. Milyen mérkőzésre számítasz?
Kicsit érdekes a helyzet, ugyanis csütörtökön még nem tudjuk, hogy vasárnap hol játsszuk a mérkőzést. Ettől elvonatkoztatva nehéz meccsre számítunk. Attól függetlenül, hogy többségben fiatalok alkotják a Vácot, egy egységes csapatról beszélünk. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, mindenképpen három pontra van szükség.

Milyen tavaszt vár a szakmai stáb? Van-e konkrét célkitűzés?
Az ősz folyamán egy új csapat volt kialakulóban, ennek értelmében hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Tavasszal a legnagyobb erősségünk az lehet, hogy egyben marad a csapat, a fiúk jobban összecsiszolódtak. Akik az előző egyesületükben kevesebbet játszottak, vagy sérülésből jöttek vissza, mostanra belerázódtak abba a ritmusba, amit csapatunk képvisel. Arra számítunk, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a teljesítmény mind egyénileg, mind pedig csapatszinten, ez pedig pontszámban és helyezésben is megmutatkozik. Konkrét célkitűzés nem fogalmazódott meg, szeretnénk a tabellán feljebb lépni.

A nem ideális körülmények mennyire nehezítik a szakvezetés dolgát, illetve mennyire befolyásolja a csapaton belüli hangulatot?
Természetesen egy ilyen dolog mindenkit befolyásol, de nagyon toleráns a csapat ezzel szemben. Nem érezzük, hogy kihatással lenne a hangulatra, az elmúlt években ehhez már hozzáedződött a csapat. Erre nem fogunk hivatkozni az eredményeket illetően.

 

Vissza a főoldalra


Nyomtatás