Zsidai László: Nincs idő szomorkodni

Semmi sem akart összejönni, jobb volt az ellenfél – értékelte a Győr elleni vereséget Zsidai László, aki azonban hangsúlyozta, nincs idő keseregni, hiszen jön a következő feladat. Rutinos középpályásunkkal sérülésről, a csapat teljesítményéről, valamint az eddig Budaörsön töltött egy évéről is beszélgettünk.

BSC 202021 MK 6F JASZBERENY BUDAORS 1 6 ZSIDAI LASZLO

Hogyan értékelnéd a Győr elleni mérkőzést?
Nem tudtuk a tőlünk megszokott játékot nyújtani. A mérkőzések többségén rá tudjuk erőltetni akaratunkat az ellenfélre, ezúttal azonban ez a Győrnek sikerült. Olyan érzésem volt, hogy akármit csinálunk, semmi sem akar összejönni. Az ellenfél egy szervezett játékot produkált, mind védekezésben, mind támadásban jók voltak, ez ellen pedig nem volt ellenszerünk. Agresszívan védekeztek, több helyzetük is volt, összességében az egész mérkőzésen jobban játszottak.

Gondolom, azért nem kongatjátok a vészharangot.
Természetesen erről nincs szó, hiszen bár ezzel a vereséggel egy nagyszerű sorozat szakadt meg, de a tabellán elfoglalt pozíciónk nem változott. Azért nyilván szomorúak voltunk, hiszen elveszítettünk egy mérkőzést, mi pedig minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk. Akiben benne van a versenyszellem, az nem hogy egy meccset, de még társasjátékban sem szeret veszíteni. Sokáig azonban nincs időnk keseregni, hiszen a szabad hétvége után, hétfőtől gőzerővel készülünk a következő mérkőzésre. Bízom benne, hogy hamar visszatalálunk a győztes útra.

Eddig remekül szerepel a csapat, hogyan értékelnéd a teljesítményt?
Az eddig lejátszott mérkőzések döntő többségén a mi akaratunk érvényesült a pályán, az általunk eltervezett játékot tudtuk játszani. Becsúsztak vereségek, de ezeken is azt a játékot próbáltuk nyújtani, amit a szakmai stáb elvár tőlünk. Volt persze olyan meccs, amikor nem jöttek be a számításaink, ilyen volt a Győr elleni találkozó is. Bár előzetesen senki nem számított ilyen jó eredményekre, de összességében jó játékkal, megérdemelten vagyunk a második helyen. Nagy erőssége csapatunknak az öltözőben tapasztalható családias közeg, egy nagyon összetartó társaság vagyunk. Ebben pedig nagy erő rejlik, és ezt a pályán is tudjuk kamatoztatni. Hasonló erősségű csapatok szerepelnek a bajnokságban, ebből kifolyólag bármi megtörtént egy-egy mérkőzésen. Kifoghatsz egy remek szériát, mint amiben mi vagyunk, ugyanakkor bárkitől kikaphatsz.

Ebben az összetartásban nektek, rutinosabb játékosoknak milyen szerep jut? Lelkesítitek a többieket, olykor pedig dorgáltok, ha arra van szükség? Hogy néz ki ez nálatok?
Megvan a felelősségünk, hiszen mint idősebb játékosok, nekünk kell példával szolgálni a fiatalabbak előtt, mind viselkedésben, mint edzésmunkában, mint pedig a hozzáállást tekintve. Ha kell, akkor persze felemeljük a szavunkat az öltözőben, de ahogy említettem, egy jó szellemiségű társaság van Budaörsön, mindenki tudja a dolgát, így erre nem nagyon van szükség. Senkinek nem száll a fejébe a dicsőség attól, hogy most a második helyen állunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen munka kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk, és arra is megvan a recept, hogy ezen a sikeres úton maradjunk.

Egy évvel ezelőtt csatlakoztál a csapathoz. Hogyan élted meg ezt az évet, és hogy érzed magad Budaörsön?
Kiválóan, ahogy említettem kitűnő közösséget alkotunk remek a hangulat. Amikor idekerültem egy kicsit viszontagságos időket éltünk, nem voltak a legideálisabbak a körülmények. Az épülő stadion miatt különböző helyszíneken edzettünk. Jött a koronavírus-járvány miatti leállás, nyár óta azonban stabilizálódott a helyzet, lett egy állandó edzéshelyszín. Ezáltal nyugodtabban tudunk készülni, ez pedig a jó teljesítményünkre is hatással van.

Az idei szezon sérüléssel kezdődött számodra, azóta többségében csereként léptél pályára. Hogy érzed jelenleg magad?
Eléggé szerencsétlenül indult az idény. Az utolsó edzőmérkőzésen bokaszalag-szakadást szenvedtem, amiből hat hétig tartott a felépülés. Ez a kihagyás az egész őszi szezonomra rányomta a bélyegét. Azon voltam, hogy minél előbb visszanyerjem az erőmet, és ha csereként is, de tudjak segíteni a csapatnak. Természetesen nem úgy készültem, hogy többségében a kispadról szállok be a meccsekbe, de akár kezdőként, akár csereként számítanak rám, a legjobbamat próbálom nyújtani. Azon leszek, hogy a téli  alapozásnál újra 100 százalékos erőállapotba kerüljek, és visszaszerezzem helyemet a kezdőcsapatban.

A Szentlőrinccel találkoztok legközelebb. Mi vársz a mérkőzéstől?
Bár a Szentlőrinc kiesőhelyen áll, de ahogy említettem, igen kiegyenlített a mezőny, így senki ellen nem mehetünk biztosra. A tabella alapján a legtöbben azt gondolnák, hogy mi vagyunk az esélyek, de pont ezért az ilyen mérkőzések szoktak a legnehezebbek lenni. Ebből kifolyólag biztos vagyok benne, hogy egy nagyon nehéz találkozó vár ránk, apró dolgok dönthetnek.

BSC VIGYAZZUNK EGYMASRA

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra


Nyomtatás