Vankó Imre: Meg sem fordul a fejemben, hogy nem maradunk bent

Továbbra is bennmaradás a cél, és nem is tudom elképzelni, hogy ne sikerüljön – mondta honlapunknak Vankó Imre. Támadónk egy parádés góllal vette ki részét a Budafok elleni győzelemből, és úgy érzi, hogy jó úton jár a csapat.

Két meccsen négy pontot szereztetek a múlt héten. Szentlőrincen nem sikerült megtartani az előnyt, a Budafok ellen azonban hátrányból fordítva nyertetek. Hogyan értékelnéd a két mérkőzést?
Szentlőrincen sikerült vezetést szereznünk, és szerintem jól is játszottunk, sokkal agresszívabbak voltunk, mint előtte. A fordulópontot az jelentette, hogy még az első félidőben, lélektanilag számukra jókor tudtak egyenlíteni, a második játékrészben pedig már nem volt bennünk elég átütőerő ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. A Budafok ellen korán hátrányba kerültünk, de előbb sikerült egyenlíteni, és ezúttal a szerencse is velünk volt. Berúgtuk a helyzeteinket, ráadásul szép gólokat szereztünk, megérdemelt győzelmet arattunk. 2-1-nél éreztem, hogy ez a meccs meglesz. Összességében úgy érzem, hogy jó irányba haladunk.

BSC 202122 MBL 32F BUDAORS BUDAFOKI MTE 3 1 VANKO IMRE1

A szögleted is jó irányba ment, hiszen érintés nélkül tekertél a hosszúba egy sarokrúgást. Tudatos volt?
Igen. Szabó Balázs kapusedzővel beszéltük a meccs előtt, hogy használjuk ki a szelet, és lőjünk sokat kapura. A pontrúgásoknál is segített a szél, és a szögletnél eszembe jutott, hogy megpróbálom, és hát be is jött a számításom, a kapuban kötött ki a labda.

Szereztél már szögletből gólt, vagy ez volt az első?
Ez volt az első alkalom, hogy így találtam a kapuba.

Úgy tűnik, hogy a csapat megtalálta a góllövőcipőjét is, hiszen az elmúlt öt meccsen tíz gólt is szereztetek. Támadóként hogyan látod a szerepedet az együttesben?
Mindig jól érzem magam a pályán, igyekszem a legjobb teljesítménnyel segíteni a csapatot. A szakvezetés most új pozícióban szavazott nekem bizalmat. Ezúttal nem a szélen, hanem a támadó mögötti tízes pozícióban játszottam, és nagyon jól éreztem magam ebben a szerepben. Többet voltam játékban, ezáltal többet is tudtam kihozni magamból. Igyekszem a csapatot gólokkal, gólpasszokkal segíteni, ami szerencsére sikerült is. A célunk továbbra is a bennmaradás, meg sem fordul a fejemben, hogy a Budaörs ne az NB II-ben szerepeljen a következő szezonban.

Újabb hazai mérkőzés vár rátok, ezúttal a Soroksár ellen, milyen találkozóra számítasz?
Természetesen, mint minden meccsen, ezúttal is a három pontért lépünk pályára. Jó csapatnak tartom a Soroksárt, előrefelé veszélyesek, legutóbb is 5-0-ra nyertek a Szentlőrinc ellen. Kiszámíthatatlanok, mert van, amikor nagyon jók, de előfordul, hogy rosszabb napot fognak ki. Bízom benne, hogy ellenünk az utóbbi lesz, meg tudjuk őket verni, és egy győzelemmel feljebb tudunk lépni.

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra

Üzenetküldés

Érvénytelen adatok!
Érvénytelen adatok!
Érvénytelen adatok!
Érvénytelen adatok!
Érvénytele adatok!

Facebook

Kapcsolat