Ferkó Ádám: Hit és szenvedély kell.

Eddig alulteljesítettük az elvártakat – mondta honlapunknak adott interjújában Ferkó Ádám. Csapatkapitányunk szerint bár sok fiatal játékos van, akiknek csapatbaépítése időt vesz igénybe, ám így is kevés a jelenlegi 10 pont 8 forduló után. Hozzátette: képesnek tartja a csapatot arra, hogy az első háromban végezzen.

BSC 2223 NBIII 8F MORI SE BUDAORS 2 1 FERKO ADAM 01 KICSI

A múlthéten két mérkőzést is játszottatok, amiken 1 pontot gyűjtöttetek. Hogyan értékelnéd a két bajnokit?
Ez az egy pont személy szerint és csapatszinten is elfogadhatatlan. Nem tudok kiegyezni vele és ez egyértelműen a mi hibánk. Az elvártak alatt teljesítettünk, és ez alól nincs mentség. Úgy gondolom, hogy a Gyirmótot és Mórt is alábecsültük, ami vissza is ütött.

Összességében hogyan értékelnéd az eddig nyolc fordulót? Min kellene változtatni?
Eddig bőven alulteljesítettük az elvártakat. Sok fiatal játékosunk van, és emellett rendre sok sérültünk van. A rutinosabb játékosoknak sokat kell segíteniük a fiataloknak, akiket fel kell karolnunk. Ettől függetlenül kevésnek érzem a jelenlegi pontszámot. A hozzáállással nincs probléma, a hit és a szenvedély az, amiben még erősödnünk kell csapatszinten.

Milyen a csapategység? Neked, mint (egyik) csapatkapitánynak, illetve a rutinosabb játékosoknak hogyan sikerült összekovácsolni a közösséget, tekintve, hogy szinte az egész csapat kicserélődött a nyáron és számos fiatal is csatlakozott a kerethez?
Egy csapatkapitányra mindig nagy felelősség hárul az öltözőn belül és a pályán egyaránt. Mindig van hová fejlődni, függetlenül attól, hogy valaki csapatkapitány, vagy sem. Itt is hasonló a felállás, mint az előző csapatomnál. Új csapat, sok fiatallal, így van bőven terület, ahol előrébb kell lépnünk és fejlődnünk kell.

Mi lehet a cél a szezonban a csapatnak, mivel lennétek elégedettek jövő májusban?
Személy szerint az első háromban látnám magunkat. Úgy gondolom, hogy ez a keret képes rá. Ehhez azonban rengeteget kell még dolgoznunk, és kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk.

A következő bajnoki két hét múlva lesz. Jól jön-e a csapatnak a szünet, és utána mit vársz a Bicske elleni meccstől?
A szünet mindenképp jól jön, főleg az elmúlt két meccs után. Rendeznünk kell a sorainkat és újult erővel, bármi áron is, ha kell vért izzadva, de be kell húznunk a Bicske elleni mérkőzést.

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra

Üzenetküldés

Érvénytelen adatok!
Érvénytelen adatok!
Érvénytelen adatok!
Érvénytelen adatok!
Érvénytele adatok!

Facebook

Kapcsolat