Magyar Kupa | Budaörs - Bp. Honvéd 1-2

Jó iramú mérkőzésen, egygólos vereséget szenvedtünk, a Budapest Honvéd ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első találkozóján.

Gyorsan szögezzük le, hogy ezúttal sem érdemeltünk vereséget a Honvéd ellen! Már a Soroksár ellen is érezhető volt, hogy javulás van csapatunk játékába, de a mai napon kimondottan jól futballoztak a srácok. Az első félidőben több góllal is vezethettünk volna.

Supka Attila szinte a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, de ez nem mutatkozott meg a Honvéd játékában. Az első gólt szerencsésen ugyan, de megérdemelten szerezte meg csapatunk. A 22. percben Sajbán Miklós lőtt kapura 17 méterről, a labda Fejősön pattant meg, így Horváth nem tudott védeni. (1-0)

BSC 201819 MK BUDAORS BP HONVED 1 2 FEJOS GOLOROM

A vezető találatot követően Fejős vezethette a kispesti kapura a labdát, de 5 méterről lövés helyett, túlcselezte magát, nagy helyzet volt… Majd Medgyes tornáztatta meg Horvátot a kapujában, aki hatalmas bravúrral tolta a léc fölé a labdát. A 42. percben ismét Horváthnak kellett bravúrral hárítania, Sajbán Máté élesen belőtt labdáját.

A második félidőt ott kezdtük, ahol az elsőt abba hagytuk, Horváthnak kellett bravúrokat bemutatni a Honvéd kapujában. Majd a 66. percben jött a mérkőzés nem várt fordulópontja, Kékesit állította ki a játékvezető utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért. A megítélt szabadrúgást Holender végezhetett el, 17 méterre a kaputól, Kemenes hatalmas bravúrral védeni tudott, a kipattanóra Ngog érkezett elsőnek, aki bepasszolta az üres kapuba a labdát. (1-1) A folytatásban nyoma se volt az emberhátrányunknak, további veszélyes gólhelyzeteket dolgoztunk ki. A 72. percben Sajbán Máté harcolt ki büntetőt, a labda mögé Stieber állt, aki a jobb felsőt célozta meg, Horváth eltalálta az irányt, és hatalmasat védett.

A Honvéd a 77. percben megbüntette a sok „kihagyott” helyzetünket. Danilo passzolt középre, a labda a lábak között szerencsével jutott el Ngog-ig, aki a kapuba passzolt (1-2)

A hajrában kétszer is megvolt a döntetlenhez a labdánk… A 90. percben előbb Lengyel végezhetett el szabadrúgást 16 méterre a kaputól, lövése a jobb kapufán csattant, a kipattanót Csobánki rúgta mellé. Végezetül pedig a 93. minutumban, Medgyes beadására érkezett középen Gyurácz, fejese a kapu mellé ment.

Mindent összegezve, nem érdemeltünk vereséget, a két csapat közti osztálykülönbségnek nyoma se volt a mérkőzésen. Mindent elmond a mai találkozóról, hogy a Honvéd kapusa akár a meccs embere címet is megkaphatta volna. Az előző mérkőzésünkhöz képest, hatalmas javulást mutattak a srácok. Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat, és egyenrangú ellenfél voltunk a Honvédnak. Nincs még lefutva ez a párharc!


BUDAÖRSI SC–Budapest Honvéd 1–2 (1–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion
, 100 néző. Vezette: Kovács Gábor Péter

BUDAÖRS: Kemenes - Marques-Airosa, Kékesi, Tányéros Á., Gyurácz, Sajbán Miklós, Fejős (Fényes, 66.), Lengyel, Sajbán Máté, Stieber (Csobánki, 77.), Ódé (Medgyes, 12.)
Szakmai igazgató: Bognár György

BUDAPEST HONVÉD: Horváth - Mezghrani, Kálnoki, Gazdag, Batik, Holender, Ben-Hatira (Ngog, 46.), Cirino (Tischler, 81.), Lovric, Kukoc-Petraello (Majer, 61.), Nagy
Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Fejős Á. (1–0) a 22. percben, Ngog (1-1) a 63. percben, Ngog (1-2) a 77. percben 
Kiállítva: Kékesi a 62. percben


Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra


facebook megosztás gombtwitter share button kicsi


Nyomtatás