Kiemelt női labdarúgó képzési központ lettünk.

Az MLSZ elnöksége, 2013-ban fogadta el a női labdarúgás 77 pontos fejlesztési tervét, amellyel a szövetség stratégiai, kiemelten fejlesztendő ágazatává emelte a női szakágat. A végrehajtás során eltelt első három évben a válogatott csapatok, az élvonal klubjai, valamint a férfi labdarúgással való szoros kapcsolat kerültek fókuszba. A fejlesztés második szakaszában (2016-2019) – a korábbi célok megtartása mellett – a szövetség elsősorban a tömegesítésre, a minőségi utánpótlás-nevelésre és a magyar női labdarúgás térképén továbbra is létező „fehér foltok” eltüntetésére kíván fókuszálni.

BSC 1924 Noi Szakosztaly1(BSC 1924 Női Labdarúgás)

Az MLSZ női szakága ezen célok elérése érdekében pályázatot írt ki a női labdarúgásban utánpótlás csapatokat versenyeztető sportszervezetek számára, annak érdekében hogy a kiválasztott sportszervezetek, a többletforrások birtokában a korábbinál nagyobb intenzitású, magasabb minőségű, nagyobb játékos-létszámot érintő képzést folytathassanak.

A Kiemelt Képzési Központ-minősítést és az ezzel járó többletfinanszírozási lehetőséget a pályázaton győztes sportszervezetek egy bajnoki évre kapják meg, a 2019-2020-as bajnoki évben legfeljebb húsz sportszervezet nyerhette el.

A BSC 1924 Futball Kft. egyike ezeknek a sportszervezeteknek, hiszen a 2019-2020-as évre vonatkozóan a Női Kiemelt Képzési Központ-minősítés érdekében (Fejlesztési Központ) benyújtott pályázatunk sikeres elbírálásban részesült!

A „Fejlesztési Központ” minősítést elnyerve a 2019-2020-as bajnoki évben csapatot kell versenyeztetnünk a női U19-as és U16-os nagypályás bajnokságban, a regionális szervezettségű leány U14-es országos bajnokságban (3/4-ed pálya), valamint, az OTP Bozsik Egyesületi Program valamennyi korosztályban. További elvárás, hogy az említett korosztályokban, saját vonzáskörzetünkben további három sportszervezettel együttműködési megállapodást kell kötnünk arról, hogy azon sportszervezetek leány csapatai is részt vesznek az OTP Bozsik Egyesületi Programban, és Központként kell részt vennünk a szervezésben, a lebonyolításban.

Nagy munka vár ránk tehát a következő szezonban és egyben nagy rajtunk a felelősség is, de szeretnénk mindenképpen megfelelni és meghálálni az MLSZ belénk vetett bizalmát. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy Női Kiemelt Képzési Központ lehetünk!

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra


facebook megosztás gombtwitter share button kicsi


Nyomtatás