Döntetlen az MTK otthonában

Döntetlen játszott a Budaörs az MTK otthonában az NB II második fordulójában. Bognár György szerint a mérkőzés képe alapján gólokkal nyerhetett volna a BSC.

A mérkőzés budaörsi lehetőséggel indult. Molnár Csaba készítette le a labdát Szabó Bálint elé, akinek lövése elkerülte a kaput. Egy perccel később újabb gólszerzési lehetőség adódott csapatunk előtt. Ódé nagyszerű beadására Marques érkezett kiváló ütemben, ám fejese pár centivel a kapu mellett ment el. A 15. percben Molnár Csaba lövése szállt el a jobb alsó sarok mellett. Egy perccel később ajtó-ablak ziccer adódott az MTK előtt. Lencse lépett ki a leshatárról, a kijövő Varasdi mellett eltolta a labdát, ám nem rúgta rá az üres kapura, Fényes pedig remekül zárt vissza és végül szerelni tudta a hazaiak támadóját. A 26. percben egy szögletet követően Szabó Bálint elé került a labda, aki egy cselt követően kapura lőtt, ám Bese védeni tudott. A 32. percben egy veszélyesnek tűnő MTK-támadás után Marquesnek kellett nagyot mentenie a kapu elöl. Négy perccel később Bakos vállalkozott távoli lövésre, próbálkozása a kapu fölé ment. Három percre rá ismét a BSC legveszélyesebb embere, Szabó került helyzetbe. A fiatal támadó az egész védelmet kicselezte, ám Bese eszén már nem tudott túljárni – a hazaiak portása nagyot védett. A 44. percben ismét Szabó veszélyeztetett. A baloldalon remek cselt csinált befelé, a hosszú felsőbe tartó lövését azonban Bese a kapufa segítségével védeni tudta. Az első félidő utolsó percében végül beérett a budaörsi nyomás. Molnár Tibor elé került a labda, akinek a lövése Bese hathatós segítségével jutott a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést csapatunknak.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan budaörsi lehetőséggel kezdődött. Az 54. percben a gólszerző, Molnár Tibor veszélyeztetett, lövése a kapu fölé szállt. Egy perccel később egyenlíteni tudott az MTK. A csereként beállt Babinszky elé került a labda, és már csak az üres kapuba kellett passzolnia. Az 57. percben az egy perce pályán lévő Pethő veszélyeztetett, távoli lövését Bese tolta fölé. A 66. percben Babinszky lépett ki a jobb oldalon, ám hosszan tolta meg a labdát, így a jó ütemben kilépő Varasdi védeni tudott. Egy perccel később Bakos tornáztatta meg Besét. A 75. percben egy szögletet követően Simon fejese a kapufáról hagyta el a játékteret. Öt perccel később szintén egy sarokrúgást követően Varju fejese szállt fölé. A 88. percben megint szögletet rúgtak a hazaiak, Simon fejelt fölé. A hosszabbításban még Bognár szabadrúgásból az oldalhálót találta el, több gól azonban már nem született.

NB II, 2. forduló:

MTK – Budaörs 1-1

MTK: Bese – Varju, Nagy, Mezei, Bognár, Vass (Simon, 59), Szerencsi, Kata, Katona, Palincsár (Babinszky, 46), Lencse (Schön, 77)

Nem állt be: Somodi (k), Deutsch, Zuigeber, Kovács

Vezetőedző: Michael Boris

Budaörs: Varasdi – Marques, Gyurácz, Kékesi, Fényes, Ódé (c) – Molnár Cs. (Halmai, 77), Bakos, Molnár T. (Pethő, 55), Szabó – Kulcsár (Tóth Keve, 46)

Nem állt be: Tóth G. (k), Medgyes, Mocsi, Fodor

Szakmai igazgató: Bognár György

Gólszerző: Babinszky (54), illetve Molnár T. (45)

Bognár György értékelése:

A mérkőzés összképe alapján igazságos a döntetlen, ám elégedett nem vagyok az eredménnyel, mert 60. percig mi irányítottuk a mérkőzést, a helyzetek alapján gólokkal nyerhettük volna a találkozót. Az utolsó 20-25 percben kulcsjátékosaink elfáradtak. Akik vasárnap végigjátszották a Nyíregyháza elleni mérkőzést, most nem bírták a hajrát. Nyíltan játszottunk, minőségileg persze lehetett volna jobban, de fogunk is! Egyelőre lépésről lépésre haladunk, a vasárnapi mérkőzéshez képest némi előrelépést tapasztaltam.

Vasárnap a 3. fordulóban a Vácot fogadjuk Tatabányán, 17.30-tól.

Hajrá Budaörs! 

Vissza a főoldalra


facebook megosztás gombtwitter share button kicsi


Nyomtatás