Megtört a rossz sorozat, győzött csapatunk

A Soroksár otthonából hozta el a három pontot a BSC.

A két gyönyörű gólt szerző Stieber András és a parádésan védő Szabó Balázs vezérletével fontos győzelmet aratott csapatunk az NB II. 14. fordulójában. Együttesünk a Soroksár otthonában nyert 3- 0-ra. A BSC hét mérkőzés után tudta ismét győztesen elhagyni a pályát.

A mérkőzés összefoglalója:

A végig remekül védő Szabó Balázsnak már az első percben bravúrt kellett bemutatnia. Farkas lövését védte kapusunk. Két perccel később ismét ő volt a főszerepben, ezúttal Korozmán próbálkozásánál hárított. A 7. percben Ódé beadását Molnár T. fejelte fölé. A 10. percben Stieber szögletére Kékesi érkezett kiválóan, ám fejese elkerülte a kaput. A 18. percben újabb soroksári lehetőséget jegyezhettünk fel, Huszán fejese centikkel ment mellé. A 21. percben Szabó Balázs ismét megmentette a csapatot. Farkas kapott kiváló labdát, lövését hatalmas bravúrral védte kapusunk. Három perccel később ismét megtornáztatták portásunkat, Szabó ezúttal Korozmán közeli fejesét védte. A 30. percben Molnár T. lövése szállt fölé. Egy perccel később Szabó Bálint remek egyéni megmozdulást követően lőtt kapura, próbálkozása a bal alsó mellett ment el. A 33. percben remek támadást követően Molnár T. lövését védte Varga. A 35. minutumban Stieber 16 méterről eresztett el egy lövést, Vargának kellett ismét nagyot védenie. Két perccel később azonban már a hazai kapus is tehetetlen volt. Stieber lőtte ki a jobb alsót 20 méterről, megszerezve ezzel a vezetést csapatunknak. A 43. percben ismét a gólszerző próbálkozott, szabadrúgása jócskán fölé szállt.

A második félidőben is a hazaiaké volt az első lehetőség. Korozmán perdítését védte magabiztosan Szabó Balázs. Az 51. percben ismét kapusunk védett nagyot, Huszák közeli lövését tolta ki a léc alól. Három perccel később Misic kapáslövésénél ismét Szabó volt résen. Az 58. percben Farkas megpattanó lövését remek reflexmozdulattal ütötte szögletre Szabó Balázs. A 63. percben komoly egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt. Orosz egy szép cselt követően tekert a jobb felső sarok felé, lövése a kapufán csattant. A 73. percben ismét Stieber volt főszerepben. Varga rosszul rúgta ki a labdát, ami középpályásunkat találta meg, ő pedig 40 méterrel az üres kapuba lőtt, megduplázva ezzel saját maga és a csapat góljainak számát. Négy perccel később a mesterhármas is összejöhetett volna Stieber számára, aki remekül tekert a hosszú felé, próbálkozása a felsőlécet találta el. A 77. percben feltette az i-re a pontot csapatunk. Menyhárt remek letámadását követően Halmai elé került a labda, aki szép mozdulattal juttatta a labdát Varga fölött a kapuba, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt. A 87. percben még Stieber próbálkozott szabadrúgásból, lövését Varga magabiztosan fogta.

BSC 201920 MBL 14F SOROKSAR SC BUDAORS 0 3 MARQUES STIEBER(Marques-Airosa Patrik, és Stieber András)

Soroksár: Varga – Farkas, Lőrinczy, Misic (Csernik, 63’), Valencsik, Huszák (Derekas, 80’), Gyömbér, Takács, Pászka, Orosz (Pölöskei, 64’), Korozmán
Nem lépett pályára: Lipcsei, Gárdos, Abu, Novák
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Budaörs: Szabó Ba. – Menyhárt, Fényes, Kékesi, Ódé, Marques-Ariosa – Molnár Cs., Stieber, Horváth (Halmai, 60’), – Szabó Bá. (Fehér-Kaplár, 84’), Molnár T. (Gyurácz, 69’)
Nem lépett pályára: Varasdi, Medgyes, Végh
Szakmai igazgató: Bognár György
Vezetőedző: Márkus Tibor

Sárga lap: Farkas II. (83’), Takács (90’) illetve Kékesi (47’), Fényes (56’), Stieber (69’)
Gólszerző: Stieber (37’, 73’), Halmai (77’)

Márkus Tibor értékelése:

Nehézkesen indult számunkra a mérkőzés, a Soroksárnak óriási helyzetei voltak, de ettől függetlenül nem érdemtelenül szeretünk vezetést. Az első félidőben is mezőnyfölényben játszottunk, az ellenfél térfelén tudtuk tartani a labdát és lehetőségeink is voltak. Benne volt, hogy lekontráznak minket, és veszélyes támadóik révén akár gólt is szereznek, de ez a mi játékunkban mindig benne van, mert felvállaljuk a támadójátékot. Számítottunk rá, hogy a második félidőben a Soroksár mindent egy lapra feltéve megpróbál fordítani az álláson. Így is történt, de szerencsére átvészeltünk ezt az időszakot, meg tudtunk újulni és gólokat is szereztünk. Külön öröm számunkra, hogy nem kaptunk gólt, és hogy ilyen különbséggel nyertünk. Talán az eredmény kissé túlzónak tűnhet, de azok után, amiken az elmúlt egy-másfél hónapban keresztülmentünk, megérdemeltük ezt a győzelmet. Az eredmény is mutatja, hogy ez a csapat többre hivatott annál, mint ahol jelenleg áll. Ez a győzelem egy igazi csapatmunka volt, ezért úgy gondolom, hogy ebből lehet építkezni és egy jó alapot adhat ahhoz, hogy már az ősszel egyenesbe kerüljön a csapat és ez eredményekben is megmutatkozzon. További örömre ad okot, hogy újabb saját nevelésű játékosunk mutatkozott be a felnőttek között.

NB II., 14. forduló:

Szolnok – Ajka 3-0
Dorog – Győr 3-0
Soroksár – Budaörs 0-3
Csákvár – Békéscsaba 1-0
Szeged – Tiszakécske 5-0
Siófok – Kazincbarcika 0-0
Gyirmót – Vasas 2-1
Haladás – Nyíregyháza 1-3
Budafok – Vác 2-0

Az MTK a Balmazújváros kizárás miatt nem lépett pályára a hétvégén.

Csapatunk jelenleg 12 ponttal a 16. helyen áll a bajnokságban.

A következő fordulóban a Békéscsabához látogatnak a gárda. A mérkőzés vasárnap (11.03) 13.30-kor kezdődik.De előtte a Magyar Kupában, szerdán 12.30-kor, Csákváron fogadjuk az első osztályú ZTE FC-t.

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra


Nyomtatás