Kovács Péter: A fejlődésem szempontjából jó helyre kerültem

Budaörsön szinte már hagyomány, hogy a szakmai stáb fiatal kapusoknak ad lehetőséget a kibontakozásra. Ennek a szemléletnek a kedvezményezettje ezúttal Kovács Péter lehet, aki Debrecenből érkezett kölcsönben Budaörsre. A 20. életévét februárban betöltő portárs úgy látja, jó helyre került a fejlődése szempontjából, de tisztában van vele, hogy meg kell harcolnia a helyéért.

Mesélj arról, hogyan kötöttél ki Budaörsön?

Már nyáron volt szó arról, hogy ideigazolok, ám egy sérülés miatt ez akkor nem jött össze. Így ősszel még maradtam a Debrecen NB III-as csapatában. A Budaörs télen ismét megkeresett, és most létrejött az egyezség, így a tavaszi szezont itt fogom tölteni.

Első számú kapusként számítanak rád, vagy azt mondták, hogy gyere hozzánk, de meg kell harcolnod a helyedért?
Erről nem volt szó, de egy játékosnak sosem szabad úgy hozzáállni, hogy biztosan játszani fog. Mint mindenki másnak, nekem is be kell bizonyítanom, hogy helyem van a csapatban. Azon leszek, hogy a tavasz folyamán minél többször az én nevemmel kezdődjön a kezdőcsapat.

BSC KOVACS PETER1(Fotó: Facebook/Kovács Péter)

A csapattal tartottál a törökországi edzőtáborba? Hogyan érezted magad, milyennek látod a csapatot?
Már előtte próbáltam feltérképezni, hogy milyen a társaság, mert volt bennem egy kis drukk. Előzetesen is jókat hallottam az öltözőben uralkodó hangulatról, és ehhez mérten jól is fogadtak a srácok. Mindenki nyitott volt felém, én is igyekeztem minél többet beszélgetni. Nyilván nem tíz nap alatt fog végbemenni a beilleszkedésem, de úgy gondolom nem lesz vele probléma.

A budaörsi szakmai stáb köztudottan megadja a lehetőséget a fiataloknak. Ez mennyiben segítette azt, hogy ideigazolj?
Szerencsére Debrecenben is hasonló filozófiát képvisel klub, így ez nem lesz újdonság számomra. Ez a hozzáállás közel áll hozzám, ezért sokat segített abban, hogy idejöjjek. Úgy érzem a fejlődésem szempontjából jó helyre kerültem.

Milyen tavaszra számítasz?
Helyezésekbe nem szeretnék belemenni, de szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az őszhöz képest jobban teljesítsen a csapat. Remélem, hogy a csapat sikeres lesz, és ennek én is tevékeny részese leszek.

Vissza a főoldalra


Nyomtatás