Végeredmény | Budaörs - Nyíregyháza Spartacus 3-2 (2-1)

Jó iramú mérkőzésen, hátrányból fordítva, Stieber András duplájával, és Sajbán Miklós góljával 3-2-re nyertünk a Nyíregyháza Spartacus ellen.

BSC 201819 MBL 22F BUDAORS NYIREGYHAZA 3 2 BORITO

BUDAÖRSI SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–2 (2–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion
, 50 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Legeza László, Baghy Csaba)

BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Vincze Á. (Fodor D. 60.) – Fényes, Stieber A., Sajbán Miklós, Medgyes S. – Sajbán Máté (Deli 89.), Fejős (Czvitkovics 67.) 
Szakmai igazgató: Bognár György

NYÍREGYHÁZA: Jova – Nagy J., Fodor F., Rubus, Farkas M. – Gulyás, Ötvös, Starosta (Kovács N. 58., Hornyák 74.) – Kártik (Végső a szünetben), Rezes, Gyurján. 
Vezetőedző: Zoran Szpisljak

Gólszerző: Kártik (0–1) az 1., Stieber A. (1–1) a 35., Stieber A. (11–esből, 2–1) a 44., Ötvös (2–2) az 51., Sajbán Miklós (3–2) a 79. percben
Kiállítva: Rubus (visszahúzta a gólhelyzetben kilépő Sajbán Mátét) a 43. percben
 

A mérkőzés jegyzőkönyve az MLSZ adatbázisán tekinthető meg, ide kattintva.


A nem túl hosszú téli szünetet követően ma a Nyíregyháza ellen folytathattuk a Merkantil Bank Liga küzdelemsorozatát. 

A nagy esőzésnek köszönhetően mély talajú játéktér várta a két csapatot. Nem kezdtük jól a mérkőzést, mondhatni az "öltözőben" maradtak a srácok még. Rögtön az első percben Kártik érkezett rememkül a középre ívelt labdára, majd jobbal a jobb felsőbe passzolt. (0-1)

A folytatásban két veszélytelen vendég helyzetet jegyezhettünk fel. Az első Budaörsi helyzetre a 16. percig kellett várni. Medgyes remekül passzolt középre, ahol Sajbán Miklós helyzekedett jól, lövése a kapu fölé szállt sajnos.

Majd a folytatásban többet birtokoltuk a labdát,  és alakítottunk ki gólszerzési lehetőségeket.

A 32. percben közel állt a 'Szpari" hogy kettőre növelje előnyét. Rezes fejese a felső kapufáról hagyta el a játékteret. Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés. A 35. percben Stieber hatalmas szabadrúgást vart a jobb felső sarokba. (1-1)

A 44. percben már csapatunknál volt az előny. Rubus szabálytalankodott a tizenhatoson belül Sajbán Mátéval szemben. Rubust a játékvezető piros lappal az öltözőbe küldte utolsó emberként elkövetett szabálytalanság miatt. A labda mögé Stieber állt aki a jobb felsőbe jutatta a játékszert. (2-1)

BSC 201819 MBL 22F BUDAORS NYIREGYHAZA 3 2 STIEBER GOLOROM2(Stieber András második gólja utáni gólöröme...)

Jól kezdtük a második félidőt, gólt mégis a 10 emberrel játszó Nyíregyháza szerzett. Az 52. percben Ötvös érkezett remekül egy kipattanó labdára, majd az átvétel után a léc alá vágta a labdát. (2-2)


Nagy erőket mozgósítottunk hogy újra csapatunknál legyen az előny. Végül a 79. percben sikerült a három pontot érő találatot megszereznünk. Sajbán Máté vette át remekül a labdát a tizenhatoson belül, lövését Jova védte hatalmas bravúrral. A kipattanóra Fodor érkezett remekül, aki kapásból a jobb felsőt vette célba, lövése Sajbán Miklós fején megcsúszva a kapuba kötött ki. (3-2)

A hátralevő percekben nem forogtok veszélyben a kapuk, így egy jó iramú mérkőzésen sikerült a három pontot begyűjtenie csapatunknak.


A 2018/19-es Merkantil Bank Liga állása 22 fordulót követően

22 fordulo tabella


MESTERMÉRLEG

Bognár György

Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a második már nyögvenyelősebb volt. Győztünk, pedig az elmúlt ötvenhárom napban csak huszonhatot edzettünk.

Zoran Szpisljak

Sok energiát fektettünk ebbe a mérkőzésbe, a játékosaim teljesítményével és a mutatott játékkal egyaránt elégedett vagyok. Közel álltunk a pontszerzéshez.

 

 

Hajrá Budaörs!

Vissza a főoldalra

 Nyomtatás